UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба про брудну бомбу РФ: Кремль "відчайдушно благає" з ним поговорити

І йдеться навіть не про перемовини, а про будь-який діалог. 

Вигадки Росії про "брудну бомбу" є не чим іншим, як благанням Кремля поговорити з ним. Так вважає глава МЗС Дмитро Кулеба, про що він і заявив в інтерв'ю ТСН. 

"Оскільки з ними ніхто не хоче говорити, тому що їхня звірська агресивна політика є всім зрозумілою, вони шукають приводи змусити із собою поговорити", – сказав Кулеба, назвавши історію з "брудною бомбою" прихованим, але "відчайдушним благанням поговорити".

Міністр зазначив, що тут мова йде навіть не про переговори, а про будь-який діалог з Росією, "щоб зімітувати: дивіться, нас поважають, із нами ведуть розмови".

"Жалюгідна позиція, але прикро, що весь світ вони ставлять на межу ядерного безумства заради того, щоб зімітувати якісь жалюгідні речі", – зазначив глава МЗС.

Читайте також: Кулеба про відносини з Угорщиною: «Все буде нормально, треба просто перечекати»

Нагадаємо, наразі США не фіксують жодних ознак того, що Росія вирішила застосувати ядерну, хімічну чи біологічну зброю проти України. Це ж стосується й так званої брудної бомби.

Про що мова? "Брудна бомба" - це гіпотетична радіологічна зброя, в якій радіоактивний матеріал розсіюється вибухом звичайної вибухівки,  метою її застосування є радіоактивне забруднення території навколо зони вибуху.

Нещодавно РФ попередила, що Україна нібито планує атаку із застосуванням такої бомби. Глава тамтешнього Міноборони Сєргєй Шойгу навіть мав серію телефонних розмов з колегами з кількох країн НАТО, в яких переконував, що Київ вже готується що цього.Та Штати та інші західні країни відкинули такі звинувачення. А президент Володимир Зеленський пояснив, що ці заяви означають лише те, що саме Москва може готуватися до атаки з допомогою "брудної бомби".