UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба повідомив Сіярто, що мирні ініціативи не можуть ґрунтуватися на наративах РФ

Глава українського МЗС наголосив, що спільними зусиллями потрібно змусити Путіна прийняти справедливий мир.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба у середу, 10 липня, зустрівся із угорським колегом Петером Сіярто та заявив, що мирні ініціативи не можуть ґрунтуватися на наративах Росії, інформує пресслужба МЗС.

"Нещодавня російська ракетна атака на дитячу лікарню "Охматдит" ще раз продемонструвала, що задобрювання Путіна не приносить результатів, оскільки він продовжує війну, і ми повинні спільними зусиллями змусити Путіна прийняти справедливий і сталий мир", - наголосив Кулеба.

Читайте також: Удар по “Охматдиту”: Орбан закликав до припинення вогню, але не засудив російської атаки

Сторони також обговорили підготовку до другого Саміту миру та ситуацію на полі бою.

Угорський прем’єр Віктор Орбан після візиту до Києва 5 липня приїхав на зустріч із главою Кремля Владімиром Путіним. Після відвідин Києва та Москви Орбан надіслав листа голові Європейської ради Шарлю Мішелю та главам держав-членів ЄС. У ньому він вказує, що Україна та Росія готові до мирних переговорів за участі одна одної. Він наполіг на тимчасовому припинення вогню, оскільки, якщо цього не зробити, "у найближчі два місяці ми можемо стати свідками драматичніших подій на фронті".

Bloomberg повідомляло, що візити Орбана до Москви та Пекіна розлютили союзників Будапешта по ЄС та НАТО. Зазначається, що дипломатичні потуги угорського премʼєра для встановлення миру в Україні не є ефективними.

Сьогодні посли країн Євросоюзу зберуться у Брюсселі, аби обговорити поведінку угорського премʼєра Віктора Орбана під час головування його країни у ЄС.