UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кулеба підтвердив, що запропонував кандидатуру Маркарової на посаду посла США

Голова МЗС зазначив, що до роботи чинного посла претензій немає, але ротацію в дипломатії ніхто не скасовував.

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив про те, що запропонував призначити ексміністерку фінансів Оксану Маркарову послом України у Сполучених Штатах. ZN.UA вже повідомляло про можливість такого призначення з посиланням на джерела в Офісі президента та МЗС.

“Нинішній посол України у Вашингтоні Володимир Єльченко є класиком української дипломатії, претензій до його роботи немає, але принцип ротації в дипломатії ніхто не скасовував”, - написав Кулеба у Facebook.

Він також зазначив, що нового посла на розгляд президента вносить міністр закордонних справ. Кулеба у свою чергу запропонував кандидатуру саме Маркарової.

“У разі призначення Україна вперше матиме у Вашингтоні посла, яку добре знають і в Адміністрації США, зокрема в Держдепі та Міністерстві фінансів, так і у МВФ. Про те, що Маркарову відправляють лише вибивати гроші з МВФ - це маячня. Важлива правда також в тому, що Маркарова буде перша в історії пані посол України в США. Це безумовні плюси”, - додав Кулеба. 

Факти, а не плутані чутки про нового Посла України в США. 1. Нинішній Посол України у Вашингтоні Володимир Єльченко є...

Опубліковано Dmytro Kuleba Четвер, 19 листопада 2020 р.

Читайте також: Ексміністр фінансів Маркарова повідомила про повернення в бізнес

Раніше джерела ZN.UA в ОПУ повідомили, що чинного посла України у США Володимира Єльченка вирішили замінити Оксаною Маркаровою. Цю ж інформацію підтвердили і джерела в Міністерстві закордонних справ. При цьому в ОПУ заявили про те, що ідея призначити колишню міністерку фінансів належить очільнику Офіса президента Андрію Єрмаку.

Нагадаємо, у грудні минулого року президент Володимир Зеленський звільнив Володимира Єльченка з посади постійного представника країни при ООН і посла України в Ямайці та призначив його послом у Сполучених Штатах Америки.