UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кучма не вірить, що Україна поверне Крим

Для влади важливо зберегти Донецьку і Луганську області у складі України, вважає Кучма.

Екс-президент Леонід Кучма вважає, що Україна не зможе повернути Крим, а головним завданням для нової влади є збереження у складі України Донецької і Луганської областей.

"Раніше, перед закінченням свого президентства, я сказав, що хотів би подивитися на Україну без Кучми. Тоді був популярним такий рух. І зараз ми його бачимо. Крим ми вже втратили, і я вважаю, що повернути його вже нереально, адже Росія пішла ва-банк. Для неї назад дороги немає. Вона Крим вже ніколи не віддасть. Зараз іде фактична війна на Донбасі. І головне завдання, яке стоятиме перед новим президентом - зберегти Донецьку і Луганської області у складі України. Адже втрата території - це найгірше, що може бути", - заявив екс-президент.

У той же час Кучма висловився схвально з приводу проведення президентських виборів в один тур і підкреслив, що партійний принцип розподілу посад неприпустимий.

Він вважає, що Україні пощастило з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, проте в цілому уряд складається з "некомпетентних людей".

"Тому дуже важливо, щоб зараз у Кабінет міністрів прийшли компетентні люди, які зможуть щось покращити в тому чи іншому міністерстві. І я дуже сподіваюся, що Петро Порошенко зможе таких людей привести в уряд", - сказав Кучма.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим за результатами так званого референдуму, на якому, за даними самопроголошеної кримської влади, нібито проголосували майже 97% жителів півострова. !zn

Читайте також:

Кучма підтвердив, що в Донецьку ніколи не було "київської" влади

Генпрокуратура перегляне причетність Кучми до справи Гонгадзе"

Лукашенко повідомив Кучмі про підтримку територіальної цілісності України