UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кучма заявив про готовність Києва припинити вогонь

В проект резолюції переговорів включено питання про припинення вогню сторонами конфлікту і обмін військовополоненими за схемою "всіх на всіх".

В Мінську почалося засідання Контактної групи по врегулюванню конфлікту на сході України. Перед початком зустрічі представники Росії і України висловили надію на те, що за її підсумками вдасться вийти на підписання конкретних документів.

У ході тристоронньої зустрічі контактної групи екс-президент України Леонід Купка, який представляє Київ на переговорах у Мінську заявив про те, що україна готова підписати угода про припинення вогню, якщо інші сторони згодні на умови договору.

За його словами, з української сторони жодних суперечностей немає, якщо інші сторони будуть налаштовані так само, то обов'язково буде підписано документ про негайне припинення вогню.

Він також підкреслив, що Україна приїхала на переговори за світом. "Ми приїхали за світом, щоб була віра, що хай не завтра, так післязавтра припиняться бойові дії, припинять вбивати один одного", - підкреслив він.

Відзначимо, що джерело "Інтерфакс-Україна" в контактній групі з мирного врегулювання в Україні повідомив, що в базовий проект резолюції переговорів включені два основних питання - припинення вогню сторонами конфлікту і обмін військовополоненими за схемою "всіх на всіх".

За його інформації в початковому проекті резолюції, стоять два основних питання - припинення вогню і обмін військовополоненими. Передбачається, що в ході переговорів до проекту резолюції будуть внесені доповнення, що стосуються імовірно відведення Києвом військ і посилення моніторингу ОБСЄ. Питання про статус Донбасу може стати предметом обговорення на наступних переговорах. Питання їх проведення також передбачається обговорити сьогодні", - сказав джерело.

Нагадаємо, 4 вересня президент Петро Порошенко заявив, що готовий віддати наказ силам АТО про припинення вогню, якщо на зустрічі буде затверджений український мирний план.

Бойовики заявили, що підтримують мирний план президента Росії Володимира Путіна. !zn