UA / RU
Підтримати ZN.ua

КСУ почав розглядати скасування депутатської недоторканності

Поряд з можливим скасуванням недоторканності депутатів, суд визначить конституційність обмеження суддівської недоторканності.

Конституційний Суд у четвер, 2 квітня, розпочав розгляд справи щодо скасування обмеження депутатської та суддівської недоторканності.

Як повідомляє IT-Sector, замість міністра юстиції Павла Петренка представляти Кабмін була уповноважена його заступник Наталія Севостьянова.

У той же час, суд відмовив визнати повноваження Севостьянової представляти уряд - 9 суддів проголосували проти. Всього на засіданні присутні 15 з 16 суддів КС. Таким чином, Кабмін фактично залишається без представника на засіданні.

Також на засіданні відсутні представники Вищої ради юстиції та Вищої кваліфікаційної комісії.

Сьогодні на судове засідання щодо внесення змін про недоторканість нар.депів та суддів не прийшов міністр юстиції. pic.twitter.com/OxTVccYxXk

- IT Sector Харків (@itsector) 2 квітня 2015


Закон про скасування депутатської і обмеження суддівської недоторканності був прийнятий Верховною Радою 5 лютого 2015 року. Після він був направлений до Конституційного Суду для надання висновку щодо можливості внести зміни до Конституції, передбачені цим законом. У разі позитивного рішення, парламент має схвалити закон конституційною більшістю в кількості не менше 300 голосів.