UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кримінальне провадження стосовно Вадима Титушка перекваліфіковано на хуліганство

Кримінальна відповідальність за хуліганство передбачає більш суворе покарання, ніж заподіяння легких ушкоджень та перешкоджання діяльності журналістів.

Міліція перекваліфікувала на статтю про хуліганство розслідування інциденту, в результаті якого постраждали журналісти. Про це 21 травня заявив міністр внутрішніх справ України Віталій Захарченко, виступаючи у Верховній Раді.

Глава МВС нагадав, що 18 травня були відкриті кримінальні провадження за ст. 125 Кримінального кодексу україни (спричинення легких тілесних ушкоджень) і ст. 171 (перешкоджання діяльності журналіста).

"На підставі отриманих доказів кримінальне провадження перекваліфіковано на хуліганство ст. 296", - сказав Захарченко.

Відзначимо, що кримінальна відповідальність за хуліганство передбачає більш суворе покарання - до п'яти років обмеження волі.

- Вадим Титушко у відеозверненні виправдовувався, що не бив журналістку, а на мітинг був найнятий опозицією

Як відомо, під час мітингу опозиції у Києві 18 травня група бритоголових "антифашистів" побила журналістів, які висвітлювали акцію. Особа одного з нападників була встановлена - ним виявився раніше судимий житель Білої Церкви Вадим Титушко на прізвисько "Румун".

20 травня стало відомо, що керівництво ГУ МВС України в Києві призначила службове розслідування з приводу бездіяльності працівників правоохоронних органів під час інциденту на вул.Велика Житомирська 18 травня.

В той же день ввечері депутат Партії регіонів Олена Бондаренко повідомила, що чоловік, який 18 травня на мітингу в Києві напав на журналістів, затриманий.

Пізніше Вадим Титушко розповсюдив в інтернеті відеозвернення, в якому заявив, що був найнятий для участі в мітингу 18 травня в Києві на боці опозиції і не бив журналістку Ольгу Сницарчук. !zn

Читайте також:

Регіонали повідомили про затримання "антифашиста"

Пленарний тиждень Ради почнеться зі звіту Захарченка про бійку в Києві

У ПР заступилися за міліціонерів, які діяли під час бійки у Києві

МВС почало розслідувати бездіяльність міліції під час побиття журналістів "антифашистами"