UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль продовжує фантазувати про те, що Польща планує захопити частину України

Позаяк значних успіхів на полі бою немає, Москва намагається здобути їх на інформаційному фронті. 

Прессекретар російського президента Дмітрій Пєсков заявив, що Польща, яка є однією з тих країн, які зараз найбільше допомагають Україні, планує захопити частину нашої території. Слова Пєскова цитують росЗМІ

Щобільше, він зазначає, нібито Варшава ніколи не була дружньою, а в останні дні вона стала особливо ворожою. 

"Те, що з Польщі йде дуже ворожа риторика в останні місяці – вона традиційно давно не була дружньою, але в останні місяці вона стала ворожою, і те, що для територіальної цілісності України з Польщі може надходити загроза, – це очевидні факти", - зазначив Пєсков. 

Можливо, "натхненням" для такого інформаційного вкиду речника Владіміра Путіна став вчорашній виступ польського президента Анджея Дуди, який сказав, що з часом між Україною та Польщею зникнуть кордони. 

"Між нашими країнами – Польщею та Україною – не буде більше кордону. Цього кордону не буде! Щоб ми жили разом на цій землі, будуючи і відбудовуючи спільно своє спільне щастя і загальну силу, яка дозволить відображати будь-яку небезпеку або будь-яку можливу загрозу", - сказав Дуда. 

Читайте також: Польща готує пропозиції для введення в ЄС податок на російські енергоносії

Нагадаємо, 29 квітня президент України Володимир Зеленський порівняв російські фейки про нібито намір Польщі захопити західну частину України чи бажання Угорщини забрати Закарпаття з ракетами РФ. Він наголосив, що мета подібних заяв з боку Москви — посіяти паніку та зруйнувати єдність у Європі.