UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль очікує практичної реалізації результатів "референдумів" на Донбасі

Російська влада заявою фактично визнала легітимність напередодні незаконних референдумів про статус східних українських регіонів. У Кремлі заявили про необхідність "діалогу між представниками Києва, Донецька і Луганська".

У Росії уважно спостерігали за підготовкою і проведенням референдумів у Донецькій та Луганській областях України і з повагою ставляться до волевиявлення населення, заявляють у Кремлі.

"У Москві з повагою ставляться до волевиявлення населення Донецької і Луганської областей і виходять із того, що практична реалізація підсумків референдумів пройде цивілізованим шляхом, без будь-яких рецидивів насильства, через діалог між представниками Києва, Донецька і Луганська", - йдеться в повідомленні прес-служби президента РФ.

"В інтересах налагодження такого діалогу вітаються будь-які посередницькі зусилля, в тому числі по лінії ОБСЄ", - зазначають у Кремлі.

"Відзначаємо високу явку населення, незважаючи на спроби зірвати голосування. Засуджуємо застосування сили, включаючи використання важких озброєнь проти мирних громадян, що призвело до людських жертв", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 11 травня сепаратисти на сході України провели так званий "референдум" про визнання "державної самостійності" самопроголошених "Донецької народної республіки" та "Луганської народної республіки". !zn