UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кремль нічого не чув про бажання України вийти з СНД

Наразі є першочерговим завданням врегулювання кризи в Україні, зазначив Ушаков.

У Москві не мають у своєму розпорядженні офіційного підтвердження повідомлень про намір України вийти з СНД.

"Ніхто чітких, тим більше офіційних сигналів не отримував з цього приводу", - заявив помічник президента РФ Юрій Ушаков на брифінгу в Москві.

Він також дав зрозуміти, що вважає абсолютно несвоєчасним питання щодо формату подальшої взаємодії України з Євразійським економічним союзом.

"Зараз головне, щоб було врегульовано найгострішу кризу, в якій перебуває Україна. Зараз не до таких питань".

Раніше повідомляли про те, що рішення про привітання Петра Порошенка з перемогою на президентських виборах в Україні російська сторона буде приймати після офіційного оголошення остаточних результатів голосування, заявляють у Кремлі.

Нагадаємо, 19 березня Андрій Парубій заявив про те, що Україна починає процедуру виходу зі Співдружності незалежних держав. За його словами, рішення про це було прийнято на засіданні Ради національної безпеки і оборони України.

"Було прийнято рішення не тільки припинити головування в СНД, а розпочати процес виходу з СНД", - заявив Парубій.

Як відомо, Україна досі не ратифікувала Статут СНД, тому формально вважається лише спостерігачем в цій організації, а не її членом.

5 квітня Дмитро Медвєдєв заявив, що РФ доведеться вжити "жорстких заходів" для захисту свого аграрного ринку у разі, якщо Україна вийде з СНД чи підпише економічну частину Угоди про асоціацію з ЄС (зону вільної торгівлі - ред). Медвєдєв стверджує, що такі заходи буде прийнято "в рамках процедур СОТ". !zn

Читайте також:

Кремль чекає оголошення остаточних підсумків виборів президента України

РФ готує Україні "жорсткі заходи" через плани вийти з СНД і підписати ЗВТ з Євросоюзом

МЗС України не бачить сенсу перебування в СНД - маріонетковій організації Кремля