UA / RU
Підтримати ZN.ua

До якої дати Кремль доручив своїй армії захопити Авдіївку та Куп’янськ – ISW

Тема війни в Україні може стати однією з провідних у виборчій кампанії Путіна.

Кремль доручив російським військовим захопити Авдіївку та, можливо, Куп’янськ до виборів президента РФ у березні 2024 року, аби посприяти успіху Владіміра Путіна на цих виборах. Таким припущенням поділився у черговому своєму звіті Американський Інститут вивчення війни ISW.

Читайте також: Окупанти стягнули 40 тисяч військових на авдіївський напрямок – Штупун

Водночас, як вважають дослідники, Путін підстрахувався на випадок, якщо армія РФ не вкладеться у зазначений термін. У цьому разі засвідчити підтримку Путіна російськими військовими має той спосіб, у який він заявив про свій намір балотуватися на п’ятий президентський термін. Нагадаємо, він зробив це на церемонії нагородження російських військових, які воюють в Україні, у розмові з бойовиком «ДНР» Артемом Жогою.

Читайте також: СБУ повідомила про підозру соратнику "Мотороли"

ISW вважає таку «спонтанну» заяву Путіна постановкою. Однак вона вказує на те, що його виборча кампанія може зосередитися на війні в Україні більшою мірою, ніж раніше прогнозували дослідники. Донедавна ISW виходив з того, що президентська кампанія Путіна, швидше за все, зосередиться на внутрішній стабільності та критиці Заходу.

Читайте також: Путін зустрівся з саудівським кронпринцем – говорили про Україну та підняття цін на нафту

В ISW кажуть, що передвиборча вистава була спрямована на дуже важливу групу: на 2,2 мільйона військовослужбовців, які, за словами Кремля, зараз перебувають під зброєю, а також на їхні сім′ї та тих росіян, які так чи інакше постраждали від війни.

Раніше повідомлялося, що президент Росії Владімір Путін оголосив, що висуватиме свою кандидатуру на п'ятий президентський термін.