UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кравчук висловив надію, що після Януковича Конституцію вже не мінятимуть

Перший президент України Леонід Кравчук висловив надію, що після президентства Віктора Януковича вже ніхто не змінюватиме Конституцію. Про це він заявив під час засідання науково-експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї, яке відбулося в понеділок, 21 лютого, в Києві.

«Ми віримо, що всі президенти приходять, роблять щось і йдуть, як належить, але після президента В. Януковича будуть говорити, що вже нікому не захочеться міняти Конституцію», - сказав Леонід Кравчук.

Крім того, він зазначив, що надійною запорукою підготовки і прийняття нової редакції Конституції України є стабільність у владі, яку забезпечив чинний глава держави.

«Слава Богу, в нас є стабільність у владі. Це є перший крок до стабільності у суспільстві. Для того щоб була стабільність у суспільстві, народ мусить повірити в дії, які робить влада. І повірити, що він сам причетний до цієї влади, він контролює владу і може вжити кроків, щоб влада виконувала свої зобов’язання», - заявив Кравчук.

Нагадаємо: в понеділок, 21 лютого, Віктор Янукович підписав указ про підтримку ініціативи президента України у 1991-1994 роках Леоніда Кравчука щодо створення Конституційної Асамблеї для підготовки змін до Конституції України.

Янукович створив науково-експертну групу з підготовки Конституційної Асамблеї. Група має взяти до відома концепцію реформування Конституції України, яку запропонував Кравчук.

У понеділок, 21 лютого 2011 року, на засіданні науково-експертної групи з підготовки Конституційної Асамблеї Янукович висловив думку, що роботу з підготовки проекту нової редакції Основного Закону має очолити Кравчук.

За матеріалами УНІАН