UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кравчук запропонував Януковичу підписати окремо політичну частину асоціації з ЄС

Президент Віктор Янукович на зустрічі вкотре заявив, що курс на європейську інтеграцію України залишається незмінним. Голова держави нагадав, що європейський вектор розвитку країни закріплено на законодавчому рівні.

Перший президент України Леонід Кравчук (1990-1994 рр.) вважає, що при вступі до ЄС Україна повинна захистити свої інтереси у сфері економіки. Виступаючи на зустрічі попередніх президентів з чинним у вівторок у Києві, він зазначив, що цей процес може зайняти тривалий час.

"Тому у нас є думка поділити цю проблему на дві частини: політичну і економічну. Політичну частину підписуємо, а економічну вирішуємо вже в рамках асоціації", - сказав Кравчук.

"Я впевнений, що тоді її вирішити буде набагато легше, тому що інвестиції і все інше вже будуть йти в Україну, як державу, яка перебуває в асоціації. Поки що ми збоку, і на нас дивляться, як не на своїх, а на чужих", - додав він.

Варто відзначити, що чинний президент Віктор Янукович на зустрічі у черговий раз заявив, що курс на європейську інтеграцію України залишається незмінним. Голова держави нагадав, що європейський вектор розвитку країни закріплено на законодавчому рівні.

"Закон, який було прийнято у 2010 році, його було прийнято за моєю власною ініціативою. Я неодноразово говорив, що програма Партії регіонів, починаючи з 1997 року, мала стратегічну мету - інтеграцію України в європейський простір", - сказав Янукович.

За його словами, програма реформ, започаткована у травні 2010 року, а також Національний план реформ, спрямовані на досягнення Україною європейських стандартів. "І ми виконуємо цю програму", - підкреслив президент. У той же час, він зазначив, що "ми не завжди встигаємо згідно з цим графіком". "Причина одна - будь-які реформи потребують фінансування. Коли не вистачає фінансів на реформи, реформи гальмуються", - додав він.

Президент запевнив, що шлях європейської інтеграції буде продовжено, "він не зупинявся і не зупиниться, ми будемо європейським шляхом".

Янукович подякував Кравчуку за ініціативу у цій зустрічі. "Я хотів би, безумовно, щоб ця дискусію було напрвалено на врегулювання цього конфлікту, який нам всім сьогодні заважає і хвилює суспільство. І друге, щоб ми побачили стратегію розвитку держави на майбутнє", - сказав президент. !zn

Читайте також:

Янукович вважає заклики до зміни влади загрозою національній безпеці

Янукович: Роботу щодо Угоди Україна і ЄС повинні виконати до березня 2014 року

Кравчук: Янукович допоможе звільнити затриманих учасників Євромайдану

Опозиція назвала круглий стіл екс-президентів з Януковичем комедією