UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кравчук розповів про задачі, які поставив Зеленський

За його словами, Зеленський абсолютно реально оцінює ситуацію.

Президент Володимир Зеленський поставив задачі перед новим главою української делегації в Тристоронній контактній групі по Донбасу Леонідом Кравчуком, зазначивши поступовість і послідовність їх виконання.

Як розповів в інтерв'ю РБК-Україна Кравчук, це завдання, «які він ставить всім».

«Зеленський ставить завдання: перше – не ставити перед собою нездійсненних завдань, вирішити одне питання і поступово... Починаємо з припинення вогню, потім говоримо про способи місцевого самоврядування, про вибори, а потім – крок за кроком йдемо далі», - каже Кравчук.

За його словами, Зеленський абсолютно реально оцінює ситуацію.

«Він знає, що є питання, які за 6 років війни в Донбасі зайшли так глибоко в душу і серце людей, які там живуть, що вирішити одночасно питання – неможливо. І друге – він абсолютно розуміє, що кого б не поставили в Мінський формат – якщо в Україні не буде згоди, якщо в Україні не буде єдності всіх політичних сил, якщо кожен буде жити... а не всі разом, звичайно, буде складно вирішувати будь-які питання», - пояснив глава ТКГ.

«Тому ми повинні вирішувати політичні питання, загальнонаціональні, стратегічні, правові та вирішувати економічні питання. Разом всі. І Мінський формат, мінські домовленості будуть відігравати важливу роль, але не треба думати, що мінський формат все може вирішити самостійно», - додав Кравчук.

Читайте також: ТКГ збереться на позачергове засідання з питань безпеки

Відзначимо, що раніше Кравчук не виключив проведення кадрових перестановок в українській делегації ТКГ.

Також він заявив, що раді закінчення війни в Донбасі українська сторона ТКГ готова йти на компроміси.