UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кравчук каже, що «формулу Штайнмайера» потрібно приймати

За словами Кравчука, ні Зеленський, ні українські дипломати, ні чиновники ніколи не відмовлялися від "формули Штайнмайера".

Українська сторона на переговорах в Мінську має намір обговорити низку компромісів і не виключає можливості імплементації Україною так званої "формули Штайнмайєра".

Про це в ефірі каналу «112 Україна» заявив глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук, передає «Інтерфакс-Україна».

"Вчора у нас було засідання найперше, зустріч, вірніше, нашої делегації ... Про "формулу Штайнмайєра" безпосередньо розмови не було. Але я не виключаю, що вона буде", - сказав Кравчук.

За його словами, ні президент України Володимир Зеленський, ні українські дипломати, ні чиновники ніколи не відмовлялися від "формули Штайнмайєра".

"Інша справа - як її розуміти, як її імплементувати. Це вже механізм, залучення або введення формули в практичне життя. Як це зробити - це вже треба думати, обговорювати, пропонувати. А саму формулу треба приймати, тому що вона схвалена, і при всьому тому підписана в ТКГ", - додав Кравчук.

1 жовтня президент Володимир Зеленський повідомив, що в Тристороння контактна група погодила "формулу Штайнмаєра" і розведення сил і засобів в районі Петрівського і Золотого. Мешканцям "сірої зони" Зеленський особисто гарантував безпеку. Він також анонсував розробку нового законопроекту про "особливий статус" Донбасу з урахуванням "формули Штайнмаєра". Заяви Зеленського спровокували масові протести в Києві й інших українських містах.

Детальніше про "формулу Штайнмаєра" та наслідки її можливого втілення читайте в статті Тетяни Сіліної "Формула вибору"