UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кравчук і Кучма натякнули Януковичу про відставку Азарова як шлях виходу з кризи

Під час зустрічі чотирьох президентів України у вівторок у Києві Кравчук пригадав, що за часів перебування його спікером Верховної Ради теж мітингували студенти, і було проведено спеціальне засідання з вимогами мітингувальників, після чого прийнято постанову парламенту.

Перший президент України Леонід Кравчук (1990-1994 рр.) і другий президент України Леонід Кучма (1994-2004 рр.) натякають чинному голові держави Віктору Януковичу про відставку прем'єр-міністра як шлях виходу з кризи.

Під час зустрічі чотирьох президентів України у вівторок у Києві Кравчук пригадав, що за часів перебування його спікером Верховної Ради теж мітингували студенти, і було проведено спеціальне засідання з вимогами мітингувальників, після чого прийнято постанову парламенту. "І прем'єр тоді сам пішов (у відставку). До речі, це не так часто буває, коли пишуть (заяву) добровільно, а не чекають, поки їх підштовхнуть", - сказав він.

У свою чергу Кучма, який на момент подій, описаних Кравчуком, був прем'єр-міністром, сказав, що "Вітольд Фокін теж йшов сам у відставку, але він добровільно-примусово, а я добровільно".

Говорячи про шляхи виходу з нинішньої ситуації, Кучма сказав: "Громадянське суспільство зараз очікує сигналу від президента".

Зазначимо, що Верховна Рада 3 грудня провалила постанову про недовіру Кабінету міністрів. Відповідну ініціативу підтримали 186 народних депутатів із необхідних 226. !zn

Читайте також:

США і ЄС сподіваються на вирішення кризової ситуації в Україні мирним шляхом

Янукович розпочав зустріч з Кравчуком, Кучмою і Ющенком, але не у прямому ефірі

Три екс-президенти обговорили з громадськими діячами формат круглого столу