UA / RU
Підтримати ZN.ua

Країни ЄС досягли згоди щодо восьмого пакета санкцій проти Росії

Мета Євросоюзу – змусити заплатити Кремль за всі злочини.  

Країни Євросоюзу досягли згоди щодо восьмого пакета санкцій проти РФ, повідомила президентка європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у Twitter.

"Я вітаю сьогоднішню згоду держав-членів щодо восьмого пакета санкцій. Ми діяли швидко й рішуче. Ми ніколи не приймемо ні фіктивні путінські референдуми, ні будь-яку анексію України. Ми сповнені рішучості продовжувати змушувати Кремль платити", - написала Ляєн.

Восьмий пакет санкцій передбачає, зокрема, обмеження цін на російську нафту та заборону на ввезення низки товарів з Росії.

Обмеження цін на нафту має мінімізувати доходи Кремля від продажу нафти за кордон, зокрема транспортування нафти відправниками вантажу з країн «Великої сімки» до країн Азії та Африки.

Читайте також: Санкції не допомогли: економіка України скорочується у вісім разів швидше, ніж у Росії – Світовий банк

Країни Євросоюзу зможуть відмовитись від морського імпорту російської нафти вже до 2023 року, а від трубопровідного – до 2027-го. У разі зняття санкцій із Тегерана іранська нафта замістить 50% постачань російської на ринок ЄС, а саудівська вже успішно заміняє. Про те, що чекає на енергетичний сектор агресора, читайте у статті Михайла Гончара «Навіщо Міненерго Росії (дез) інформує Кремль».