UA / RU
Підтримати ZN.ua

Країни G7 підтримали Україну після масованої кібератаки на державні сайти

Раніше глобальну атаку хакерів на сайти уряду України засудили Євросоюз і Великобританія.

Посли країн "великої сімки" заявили про повну підтримку України, після того, як країна зазнала кібератаки в ніч з 13 на 14 січня, про це повідомило німецьке головування групи в Twitter.

"Країни G7 твердо єдині у підтримці України в цей напружений час. Посли G7 закликають усіх політичних лідерів виявити подібну єдність та рішучість", — йдеться у заяві.

Внаслідок хакерської атаки не працювали сайти Міносвіти, МЗС, Державної служби з надзвичайних ситуацій, кабінету міністрів, Міненерго, а також додаток "Дія". Нині їхню роботу відновлено.

 

Служба безпеки України, яка спільно з Держспецзв'язком та Кіберполіцією проводить розслідування масової кібератаки , вважає, що існують окремі ознаки причетності до інциденту хакерських груп, пов'язаних зі спецслужбами РФ.

Читайте також: МЗС Польщі про кібератаку на Україну: «Заяви» польською мовою – спроба дестабілізувати польсько-українські відносини»

Також повідомлялося, що Міністерство закордонних справ України у контакті з міжнародними партнерами працює над посиленням протидії кібератакам та зміцнення системи кібербезпеки.