UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кожного дня є зміни, менше не стає – Зеленський про щоденні втрати ЗСУ

Президент зазначив, що ситуація погіршилась.

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю BBC заявив, що втрати серед українських військових останнім часом лише зростають.

«Я кожного дня бачу ці зміни, і вони не в позитивну сторону. Менше не стає. І я зараз не можу сказати цю чисельність, ми не хочемо, щоби росіяни знали всю інформацію», - відповів він на запитання про загальну картину втрат української армії.

При цьому він додав, що різниця у співвідношенні між вбитими та пораненими в українській та російській армії дуже різниться.

«Якщо у нас один вбитий на 6-8 поранених, то у них вбитий кожен третій чи другий. Тобто вони не борються за виживання своєї людини, а залишають його на полі бою», - сказав глава держави.

На уточнення, як довго ще Україна може зазнавати таких втрат, Зеленський наголосив, що їх треба максимально мінімізувати, але тривалість боротьби залежить від різних факторів.

«Це залежить від морального духу військових, від морального духу цивільних і єдності між цивільними та військовими в Україні, і це залежить від єдності Заходу. І ми можемо боротись до перемоги, але якщо тільки всі ці елементи будуть працювати разом», - сказав він.

Читайте також: У Реєстрі зниклих безвісти за особливих обставин дані про 51 тисячу людей. А родичі досі не знають, до яких органів у разі чого звертатися

У лютому президент Володимир Зеленський заявив, що Україна за два роки повномасштабної війни втратила вбитими 31 тисячу військових, а ще певна кількість людей отримали поранення та вважаються зниклими безвісти. Як в Україні, так і на Заході цю цифру поставили під сумнів.

Водночас згідно із статистикою Генерального штабу ЗСУ, станом на 21 липня 2024 року в Україні ліквідовано 566,7 тисяч російських окупантів. Мова йде як про вбитих, так і про поранених.