UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кожна з демократій світу може стати російською мішенню — Зеленський

Та він впевнений, що Україна вистоїть, і цього не станеться. 

Президент Володимир Зеленський заявив, що якщо станеться так, що наша країна у протистоянні з російським агресором не вистоїть, то всі сусіди РФ опиняться під загрозою. Втім, під час виступу у парламенті Данії він запевнив, що Україна переможе, а РФ не зможе понести біль і страждання в інші держави Європи. 

Зеленський наголосив, що Росія б'є болем і смертями по українських містах і селах. До того ж агресор не приховує те, що не збирається обмежуватися лише нашою державою. 

"Потім, після нашої країни вони хочуть понести ці страждання далі у Європу і далі у світ. І я впевнений, що ви це чуєте з Москви. Всі сусіди Росії під загрозою, якщо Україна не вистоїть", - підкреслив Зеленський.

Кожна з демократій світу може стати мішенню РФ, продовжив президент України: чи то для російських ракет, чи то для найманців, чи то для дестабілізації. І ці демократії це відчують. 

"Але Україна таки вистоїть. Я прагну того, щоб ви це почули, побачили та відчули. Україна вистоїть", - наголосив він.

Читайте також: Сьогодні Зеленський відвідає Грецію: ЗМІ розповіли подробиці

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 20 серпня з робочим візитом відвідав Нідерланди та Данію. За підсумками переговорів з тамтешніми лідерами він повідомив, що країни зобов'язалися передати Україні F-16. 42 західні винищувачі надійдуть на озброєння Повітряних сил ЗСУ від Амстердаму та 19 від Копенгагена одразу після закінчення навчань для українських пілотів. Вони, до речі, вже почалися.