UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кожара заявив, що влада хоче вирішити питання Тимошенко, але екс-прем'єр не проявляє "доброї волі"

Глава МЗС поскаржився, що Тимошенко відмовляється співпрацювати з українською владою, і визнав, що це питання дійсно заважає відносинам України з Євросоюзом.

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара заявив, що українська влада хоче вирішити питання екс-прем'єра Юлії Тимошенко, але та навідріз відмовляється співпрацювати.

"Пані Тимошенко відмовляється співпрацювати з українською владою. Питання може бути вирішене саме в контексті доброї волі самої пані Тимошенко, виходячи з українського законодавства", - заявив Кожара в інтерв'ю "5 каналу".

Він додав, що з самого початку судового процесу екс-прем'єр обрала політичні, а не юридичні засоби захисту, і зараз регулярно відмовляється від медичного обстеження, не хоче здавати аналізи. "З формальної юридичної точки зору, в принципі, пані Тимошенко не хвора, оскільки немає доказів", - підкреслив Кожара.

Глава МЗС підтвердив, що це питання дійсно заважає відносинам України з Євросоюзом і українська влада намагається знайти рішення цій проблемі. "Ми хочемо вирішити, однак у рамках правового поля України", - підкреслив Кожара.

Як повідомлялося, 11 жовтня 2011 року Печерський районний суд Києва засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Ю.Тимошенко перевели з колонії в ЦКЛ №5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін). !zn

Читайте також:

Янукович пообіцяв виконати всі умови Євросоюзу для асоціації

Яценюк після "відвертої розмови" з Януковичем побачив його намір зробити крок до свободи Тимошенко

Кожара вважає, що одного бажання політиків звільнити Тимошенко буде мало, потрібні ще й закони

Президент Європарламенту вважає, що ЄС не повинен припиняти діалог з Україною через Тимошенко