UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кожара продовжує працювати над асоціацією з ЄС

Євросоюз фактично заморозив переговори про асоціацію з чинною українською владою. МЗС України продовжує працювати над підписанням документа.

Міністерство закордонних справ України продовжує докладати максимум зусиль для підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом, заявив глава відомства Леонід Кожара.

"На сьогоднішній день зусилля МЗС та інших держорганів направлено на подальші переговори з ЄС щодо створення умов для імплементації Угоди про асоціацію", - сказав міністр на прес-конференції у Києві.

Він заявив, що підписання цього документа було відкладено через "об'єктивні економічні причини".

"Два раунди переговорів вже пройшли у Брюсселі. Сьогодні, як ви знаєте, починаються вже політичні канікули в Європі, пов'язані із новорічними та різдвяними святами, і після свят Україна відновить переговори з приводу цієї угоди", - сказав Кожара.

Він додав, що "саме тіло тексту Угоди про асоціацію не підлягає переробці", а Київ має намір звернути увагу на моменти, що стосуються імплементації угоди.

Нагадаємо, що чинний український президент Віктор Янукович відмовився підписувати Угоду про асоціацію з ЄС на саміті Східного партнерства у Вільнюсі в кінці листопада 2013 року. Після цього лідери ЄС і держав-членів співтовариства неодноразово заявляли про "відчинені двері". У той же час єврокомісар з розширення та політики сусідства Штефан Фюле заявив, що Єврокомісія призупинила переговори з Україною щодо прискорення підписання і імплементації Угоди про асоціацію. !zn

Читайте також:

Грібаускайте: Європу відкрито для українського народу, але не для Януковича

Президент Європарламенту Шульц вже не чекає від Януковича просування до Європи

Кожара не побачив підстав для введення санкцій проти українських чиновників

Кожара зацікавився продовженням місії Кокса-Кваснєвського