UA / RU
Підтримати ZN.ua

Кожара полетів переконувати Францію та Іспанію підписати асоціацію з Україною

Візити голови вітчизняного МЗС до Парижа і Мадрида стануть продовженням активного діалогу з керівництвом Євросоюзу та його країн-учасниць щодо забезпечення підтримки підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.

Міністр закордонних справ України Леонід Кожара 4-6 червня поточного року відвідає з робочими візитами Францію та Іспанію.

Про це повідомив в.о. директора департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок, 4 червня.

Він зазначив, що під час цих візитів глава МЗС України проведе переговори з міністрами закордонних справ цих країн, а також зустрінеться з представниками парламентських, політологічних і ділових кіл.

За його словами, ці візити стануть продовженням активного діалогу з керівництвом ЄС та його держав-членів щодо забезпечення підтримки підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.

"Головною метою переговорів глави МЗС України у Парижі і Мадриді стане розвиток двостороннього політичного та торговельно-економічного співробітництва, а також взаємодія країн у рамках міжнародних організацій. Окрему увагу планується приділити обговоренню питання європейської інтеграції України, включаючи підписання Угоди про асоціацію між Україною і ЄС", - повідомив Перебийніс. !zn

Читайте також:

Глава МЗС визнав, що переслідування Тимошенко - головна проблема у відносинах з ЄС

Глава МЗС Кожара запевняє, що в Україні немає політв'язнів

"Батьківщині" не потрібна асоціація з Євросоюзом без звільнення Тимошенко