UA / RU
Підтримати ZN.ua

Козак займатиметься "українськими справами" - Пєсков

Наразі прохання про відставку попередника Козака з питань українського напрямку Суркова ще не підписане.

Дмитро Козак – заступник глави адміністрації президента РФ, на новій посаді займатиметься також "українськими справами", якими раніше керував Владислав Сурков. Про це "Інтерфаксу" розповів прессекретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков.

"Принаймні, я зараз можу констатувати, що так, Козак займається і продовжуватиме займатися на своїй новій посаді українськими справами і питаннями інтеграції", - сказав Пєсков.

Речник Кремля стверджує, що остаточні обов'язки Козака будуть офіційно зафіксовані, але зараз вони ще "не формалізовані".

На питання журналістів, інтеграцією "кого з ким" буде займатися новий заступник глави адміністрації, Пєсков заявив, що точно не Росії з Україною. Він також додав, що наразі прохання про відставку помічника президента РФ Владислава Суркова, який до цього займався українським напрямком, ще не підписане.

Нагадаємо, у коментарі російським ЗМІ речник президента РФ Дмитро Пєсков заперечував, що відставка Суркова спричинена "зміною курсу на українському напрямку". Кадрові перестановки в Кремлі не вплинуть на імперську стратегію Росії щодо України.

Про відставку Суркова говорили давно, але ці чутки зазвичай спростовувалися, і він продовжував курирувати проросійські сили в "ДНР" і "ЛНР". Однак 25 січня про відставку заступника голови адміністрації Путіна заявив близький до Суркова директор російського Центру політичної кон'юнктури Олексій Чеснаков. Невдовзі після цього відбулося призначення Дмитра Козака.

Докладніше про стратегію Козака щодо України читайте в матеріалі Валерія Кравченка "Кремлівська пастка".