UA / RU
Підтримати ZN.ua

Контактів між Зеленським і Лукашенком немає і не плануються - МЗС

Найближчим часом контакти не плануються

Контактів між президентами України і Білорусі Володимиром Зеленським та Олександром Лукашенко немає і вони не заплановані. Останній раз глави держав спілкувалися після виборів в Білорусі.

Про це в ефірі програми "Право на владу" заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

"Після виборів контакту між ними не було. Президент України висловився недавно недавно про необхідність проведення виборів в Білорусі... Контактів між президентами поки немає і не плануються", - сказав Кулеба.

Як повідомлялося, Україна і ще   6 країн підтримали декларацію ЄС   щодо виборів в Білорусі. 15 серпня МЗС України офіційно відреагував на результати виборів   в Білорусі. У заяві зазначалося про те, що Україна в цілому підтримує позицію ЄС і вважає вибори в Білорусі такими, що не відображують волевиявлення білорусів.

17 серпня   МЗС України відкликав свого посла з Білорусі. У МЗС зазначили, що виклик посла на консультації до столиці держави - це одна з форм політичного реагування, яку застосовують для демонстрації невдоволення політикою або недружніми діями іноземної держави, в якому цей посол акредитований.