UA / RU
Підтримати ZN.ua

Конституційний суд очолив старший за віком суддя Кривенко

Юрій Баулін склав повноваження голови КСУ у зв'язку з закінченням трирічного терміну повноважень. Нового главу обрати поки не вдалося.

Суддя Віктор Кривенко як старший за віком приступив до виконання обов'язків глави Конституційного суду України.

"У відповідності з п. 1 ч. 1 ст. 149 Конституції України, 3 червня Юрій Баулін припинив повноваження судді Конституційного суду України у зв'язку із завершенням терміну повноважень", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" в прес-службі КСУ.

При цьому в прес-службі зазначили: "4 червня, у відповідності зі ст. 22 закону україни "Про Конституційний суд України" суддя Віктор Кривенко приступив до виконання обов'язків голови суду як найстарший за віком суддя".

Баулін був обраний головою КСУ за результатами таємного голосування 18 березня 2014 року. У лютому 2008 року призначений суддею КСУ, а в листопаді 2011 року обраний заступником голови КСE.

Трирічний термін його повноважень на посаді голови КСУ закінчився 18 березня 2017 року, після чого Баулін продовжував виконувати обов'язки голови суду як старший за віком.

Як повідомлялося, на закритому засіданні 18 травня судді КСУ так і не змогли обрати нового голову суду. Їм також не вдалося звільнити від займаних посад голову КСУ Юрія Бауліна і суддю КСУ Сергія Вдовиченка, які написали заяви про відставку.

Віктор Кривенко народився 6 серпня 1955 року в с. Мотижин Макарівського району Київської області.