UA / RU
Підтримати ZN.ua

Конкурс на посаду голови Одеської ОДА виграв директор поліграфкомбінату "Україна"

Максим Степанов показав найвищий результат серед учасників конкурсу, набравши 14,4 бали.

Переможцем конкурсу на заміщення вакнтной посади голови Одеської облдержадміністрації став директор ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" Максим Степанов.

Увечері у вівторок, 20 грудня, Національне агентство України з питань держслужби оприлюднило результати конкурсу, згідно з якими Степанов показав найвищий результат серед учасників конкурсу, набравши 14,4 бали. Друге місце посів міський голова Балти Сергій Мазур з 8,84 бала, його призначили резервним кандидатом.

Тепер президент України Петро Порошенко повинен підписати указ про призначення Степанова керівником області.

В ефірі телеканалу "1-ї міської" переможець конкурсу пообіцяв почати роботу з "відновлення керованості областю", а також провести конкурси на посади своїх заступників і начальників департаментів ОДА та голів райдержадміністрацій.

"Друге, зараз приймається бюджет. На жаль, це вже буде робота пост-фактум, необхідно буде проаналізувати все, що є в бюджеті. Тому що наскільки я знаю, той ресурс, який є, він не достатній для фінансування соціальних програм", – додав Степанов, назвавши розвиток туристичного потенціалу області, боротьбу зі злочинністю та розвиток економіки регіону в цілому пріоритетами своєї діяльності на посаді голови ОДА.

Максим Степанов за 2011 рік керує поліграфкомбінатом "Україна", який спеціалізується на друку біометричних паспортів, водійських посвідчень та інших документів. З 2007 по 2010 був заступником голови Одеської ОДА Миколи Сердюка.

Нагадаємо, до третього туру конкурсу на посаду голови Одеської ОДА вийшли п'ять осіб: директор поліграфкомбінату "Україна" Максим Степанов, мер Балти Сергій Мазур, народний депутат від Радикальної партії Юрій Чижмарь, президент "Міжнародного центру економіки та права" Артем Ващиленко і доцент Одеського регіонального інституту державного управління Олександр Остапенко.

Нагадаємо, 9 листопада президент України Петро Порошенко звільнив Міхеїла Саакашвілі з посади голови Одеської обласної державної адміністрації, а 30 листопада – оголосив конкурс на заміщення цієї посади.

Після звільнення Саакашвілі обов'язки голови ОДА тимчасово виконує його заступник Соломія Бобровська.