UA / RU
Підтримати ZN.ua

Конгрес США може збільшити військову допомогу Україні до 300 мільйонів доларів

Україна може отримати додаткові 50 мільйонів.

До Конгресу США надійшла пропозиція про збільшення обсягу військової допомоги Україні в оборонному бюджеті на 2022 рік до 300 млн доларів, повідомила посол України у Вашингтоні Оксана Маркарова.

"Вдячні конгресменам і сенаторам за пропозицію збільшити розмір безпекової допомоги Україні до 300 млн. дол. в оборонному бюджеті США на 2022 рік (NDAA FY2022). Дуже сподіваємося, що виділення цієї суми буде погоджене і затверджене обома палатами Конгресу США", - написала посол в Facebook.

У проєкті також міститься пропозиція, щоб Пентагон підготував доповідь для Конгресу, як США могли б підтримати уряд України для поліпшення протиповітряної і протиракетної оборони, включаючи варіанти продажу зброї або передачі існуючих систем.

З 2014 року Україна отримала від уряду США допомогу на оборону майже на 2,5 млрд доларів. У законопроєкті Палати представників США вже міститься пропозиція про надання військової допомоги Україні в розмірі 275 млн дол.

Раніше повідомлялося, що Україна може отримати від США компоненти протиракетної оборони «Залізний купол». Водночас пресслужба Білого дому не змогла підтвердити цю інформацію.

Читайте також: "Путін розуміє лише мову сили": США допоможуть розвивати протиповітряну оборону України, ВМФ та поставлять "Джавеліни" – сенатор

Докладніше про підсумки президентського візиту до США без «зрада» і «перемог» читайте у статті Тетяни Силіної «Що «нахімічив» Зеленський у Вашингтоні і з чим повертається в Україну».