UA / RU
Підтримати ZN.ua

Конгрес українців Канади закликав Януковича терміново звільнити Тимошенко

Конгрес закликав українську владу виконати вимоги Євросоюзу щодо підписання угоди про асоціацію.

ХХIV Конгрес українців Канади закликає президента Віктора Януковича і владні структури України негайно зняти всі звинувачення і звільнити екс-прем'єр-міністра Юлію Тимошенко. Про це йдеться у прийнятій Конгресом резолюції, оприлюдненій прес-службою "Батьківщини".

Окрім того, Конгрес українців Канади вимагає зупинити політику вибіркового правосуддя, а також забезпечити дотримання основних свобод і міжнародних стандартів захисту прав людини в Україні.

Також XXIV Конгрес українців Канади закликає Віктора Януковича та уряд України негайно виконати вимоги Європейського Союзу щодо підписання Угоди про асоціацію між Європейським Союзом і Україною під час саміту у Вільнюсі 28-29 листопада 2013 року.

Нагадаємо, 11 листопада засідання групи з підготовки законопроекту щодо лікування Юлії Тимошенко розпочалося із запізненням на годину. Опозиція наполягала, щоб за основу прийняли законопроект народного депутата (позафракційна) Анжеліки Лабунської з поправками Партії регіонів.

Під час засідання робоча група прийняла в роботу п'ятий законопроект про лікування засуджених за кордоном від опозиції.

Народний депутат (Партія регіонів) Володимир Олійник заявив, що 12 листопада робоча група візьме певні блоки із зареєстрованих законопроектів і на ходу спробує сформувати додатковий проект.

Робоча група Верховної Ради з підготовки законопроекту про лікування засуджених за кордоном, який розробляється для направлення екс-прем'єра Юлії Тимошенко на лікування до Німеччини продовжить свою роботу о 12:00.

Нагадаємо, моніторингова місія Європарламенту, від висновків якої залежить підписання угоди про асоціацію, позначила для Києва дедлайн для прийняття євроінтеграційних законів - 12-13 листопада. Місія ЄП 13 листопада представить свій остаточний звіт, від якого залежить вирішення Євросоюзом про підписання угоди з Україною. !zn

Читайте також:

Яценюк: Якщо ПР не прийде на позачергове засідання Ради - це зрив підписання Угоди з ЄС

Регіонали запропонували новий спосіб звільнення Тимошенко

Робоча група узгодила частину принципів законопроекту про лікування Тимошенко