UA / RU
Підтримати ZN.ua

Конгрес США буде продовжувати військову підтримку України

У Вашингтоні відбулася зустріч американських і українських політиків.

Американський Конгрес має намір продовжувати військову підтримку України в її протистоянні російській агресії. Про це йшла мова під час брифінгу в п'ятницю у Вашингтоні, в якому брали участь конгресмени США і представники української влади, передає посольство України в США.

"Під час дискусії конгресмени запевнили у підтримці України, зокрема член Комітету з питань збройних сил Дункан Гантер поінформував про стан розгляду законопроекту "Про підтримку українських військових", який він ініціював в Конгресі", – йдеться в повідомленні.

У свою чергу посол України в США Валерій Чалий закликав Сполучені Штати розширити програми тренувань, а також надання нашій країні оборонної військової техніки.

Учасники засідання також приділили особливу увагу питанню реагування на інформаційні та кібер-загрози.

Читайте також: НАТО закликає Захід до інформаційної війни з Росією

Раніше командувач силами НАТО Філіп Брідлав заявив, що США повинні надавати військову допомогу Україні в частині поставок як нелетальних, так і летальних озброєнь, а також інструктувати українських військових і проводити спільні навчання, для підвищення боєздатності ЗСУ.

У бюджеті Сполучених Штатів на 2016 рік передбачено 658 млн доларів військової допомоги Україні. Однак, для її отримання потрібно спочатку провести законодавче врегулювання.