UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комуністи провели збори про референдум по Митному союзу

Суд заборонив проводити збори громадян щодо референдуму. Проте комуністи його провели і створили ініціативну групу з 10 тис. чоловік.

Комуністична партія України провела на стадіоні "Спартак" у Києві збори громадян щодо проведення всеукраїнського референдуму щодо вступу до Митного союзу.

Як повідомляє прес-служба КПУ, на зборах було затверджено точне формулювання питання, що комуністи хочуть винести на референдум. Питання має звучати так: "чи Підтримуєте Ви приєднання України до Митного союзу Республіки Білорусь, Республіки Казахстан та Російської Федерації?"

Учасники зборів одноголосно прийняли рішення про доцільність проведення референдуму і затвердили персональний склад ініціативної групи по проведенню референдуму у кількості 9892 осіб.

Як повідомлялося, КПУ 16 серпня подала в ЦВК повідомлення про намір провести збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу України в Митний союз 14 вересня.

vk.com/stopluka_org

Європейська партія України 29 серпня звернулася в Окружний адміністративний суд Києва з вимогою заборонити КПУ організовувати всеукраїнський референдум. В якості забезпечення позову суд заборонив КПУ організовувати і проводити збори громадян України щодо проведення всеукраїнського референдуму за народною ініціативою щодо вступу України в МС.

Разом з тим, народний депутат України Оксана Калетник (фракція КПУ) у п'ятницю, 6 вересня, заявила, що комуністи не збираються відступати від ідеї проведення всеукраїнського референдуму про приєднання України до Митного союзу. Вона підкреслила, що КПУ буде оскаржувати рішення Окружного адміністративного суду Києва, який заборонив Компартії проводити збори щодо референдуму по вступу України в Митний союз. !zn

Читайте також:

Росія змусила Вірменію проситися до Митного союзу, озброюючи Азербайджан

Комуністам заборонили агітувати за референдум щодо вступу в Митний союз

Янукович пообіцяв вибирати ЄС чи Митний союз на референдумі

Янукович на зустрічі з регіоналами повідомив, що вибір зроблено: асоціація з ЄС