UA / RU
Підтримати ZN.ua

Компанія Трампа оштрафована судом на максимальну суму за податкове шахрайство

Юридично це не торкнулося експрезидента США, але може негативно вплинути на його майбутню передвиборчу кампанію.

Бізнес-імперія Дональда Трампа, Trump Organization, 13 січня засуджена судом Нью-Йорка до максимально допустимого штрафу в розмірі $1,6 млн за схему податкового шахрайства, що тривало не менше 10 років, передає The Guardian.

Дві компанії з групи нерухомості - основна компанія Trump Corp і Trump Payroll Corp - засуджені минулого місяця за 17 звинуваченнями, зокрема за податкове шахрайство та фальсифікацію ділової документації.

Сам Трамп не був притягнутий до суду та заперечував, що йому відомо про ухилення від сплати податків.

Хоча штраф у такому розмірі навряд чи вплине на діяльність компанії чи її майбутнє, вирок є чорною міткою на репутації республіканця Трампа як розумного бізнесмена, який веде кампанію повернення до Білого дому.

Читайте також: Спеціальне журі у Джорджії завершило розслідування можливого втручання Трампа у вибори 2020 року 

Крім компанії, звинувачення у справі були пред'явлені лише одному керівнику: колишньому фінансовому директору Trump Organization Аллену Вайссельбергу, який минулого літа визнав себе винним в ухиленні від сплати податків із компенсації у розмірі 1,7 млн дол. У вівторок він був засуджений до п'яти місяців ув'язнення.

Чи завадять юридичні проблеми експрезидента поборотися за Білий дім вдруге, читайте у статті Олега Шамшура «Початок кінця Дональда Трампа?»