UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коморовський приїде до Януковича, але після саміту

Візит відбудеться у понеділок - буквально через два дні після вирішального саміту у Вільнюсі. Ніяких подробиць візиту Коморовського до канцелярії польського президента не повідомляють, проте відомо, що відбудеться подія за участю двох президентів.

У вівторок ввечері Канцелярія президента Польщі Броніслава Коморовського повідомила, що в понеділок він відвідає Україну. Про це пише польська Gazeta Wyborcza.pl.

Ніяких подробиць візиту не повідомляють, проте відомо, що президенти планують відкрити перехід на польсько-українському кордоні Budomierz-Hruszow.

Як відомо, 21 листопада уряд України вирішив призупинити процес підготовки до укладення угоди про асоціацію з ЄС.

МЗС Польщі заявив, що країна і ЄС дуже розчаровані цим рішенням України.

Разом з тим польський прем'єр Дональд Туск заявив, що якщо з'явиться хоч найменша можливість змінити рішення України про асоціацію з ЄС, то візит польського президента Броніслава Коморовського до Києва можливий.

- Президент Польщі може приїхати до Києва, якщо буде хоча б тінь шансу на асоціацію

"Якщо дізнаємося, що ще є хоч тінь можливості, що можна ще чогось досягти, то не виключено, що президент Коморовський - УП.) буде в Україні ще перед самітом у Вільнюсі", - заявив Туск.

28-29 листопада у Вільнюсі відбудеться саміт Східного партнерства, де планували підписати угоду про асоціацію України з ЄС.

Перетин кордону Budomierz-Hruszów - польсько-українська дорога перетину кордону за маршрутом Lubaczow (Підкарпатська провінція) - Немирів.

Будівельні роботи на польській стороні було завершено у травні 2013 року. Закінчення робіт з української сторони планується 1 грудня 2013 року. !zn

Читайте також:

Польща запропонувала альтернативу підписання асоціації Україна-ЄС

Кваснєвський продовжує з українським керівництвом "переговори останнього шансу"