UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комітет з питань цифрової трансформації просить ВР підтримати проект закону про податки в Дія City

Запуск додатку запланований на початок наступного року

Комітет ВР з питань цифрової трансформації просить народних депутатів підтримати законопроект №5376 «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», який визначає податкові умови спеціального правового режиму Дія City. Документ внесено до порядку денного парламенту на поточний тиждень.

Про це заявила перший заступник голови Комітету ВР з питань цифрової трансформації Кіра Рудик під час засідання Погоджувальної ради парламенту.

«15 липня Верховною Радою був прийнятий закону «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», так званий «закон про Дія City». У подальшому він почне повноцінно працювати тільки при прийнятті пов’язаного з ним законопроекту «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», тобто податкового законопроекту №5376, який власне і є критично необхідним для того, щоб Дія City почала працювати. Комітет з питань цифрової трансформації просить вашої підтримки цього законопроекту, який буде винесено до порядку денного цього тижня», - сказала вона.

Нагадаємо,  Верховная Рада 15 липня 262 голосами прийняла в цілому проєкт Закону «Про стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні», який закладає основу для запровадження в Україні спеціального правового режиму Дія City. 11 серпня документ був підписаний президентом і 14 серпня вступив в силу.

У рамковому законі і податковому законопроекті закладений цілий комплекс стумулів для розвитку ІТ в Україні. Зокрема сприятлива податкова система, гнучкі форми співпраці з IT-спеціалістами (гіг-контракти), гарантії захисту інтелектуальної власності, елементи англійського права, що спрощують доступ до інвестицій.

Запуск Дія City запланований на початок наступного року.