UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комітет ВРУ з нацбезпеки вдруге рекомендує Раді відкликати Безуглу зі складу комітету

Мова йде як про посаду заступниці голови комітету, так і про членство в ньому загалом.

Комітет Верховної Ради  з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендував Верховній Раді відкликати народну депутатку Мар'яну Безуглу з посад заступниці голови та членкині комітету нацбезпеки, повідомила представниця комітету Ірина Фріз у Facebook.

«Комітет нацбезпеки, оборони та розвідки Верховна Рада України вдруге ухвалив рішення про відкликання Мар’яни Безуглоі з посади заступника Голови Комітету та члена Комітету. Це рішення потребує розгляду парламенту, яке має бути включено в порядок денний для схвалення народними депутатами», - написала вона.

Фріз додала, що «людина, яка включена в базу Миротворця не може продовжувати свою деструктивну діяльність на відповідних посадах».

Читайте також: Безугла вийшла з фракції «Слуга народу»

Нагадаємо, що у січні комітет із нацбезпеки уже рекомендував Верховній Раді відкликати Безуглу з посади заступниці глави комітету у зв'язку з обставинами, що унеможливлюють виконання нею своїх обов'язків", однак на засіданні парламенту спікер ВРУ відмовився ставити питання на голосування, що спричинило блокування трибуни депутатами.

Врешті питання так і не винесли на голосування. Адже попри видиму нульову політичну вагу Мар’яни Безуглої, її критику партії президента «Слуга народу» та публічний вихід із неї,  депутатка нічого не пише випадково, тому у Верховній Раді уже тривалий час не можуть ухвалити рішення про її відкликання з комітету.