UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комітет ВРУ схвалив кандидатуру Лубінця на посаду омбудсмена

За його кандидатуру парламент може проголосувати уже найближчим часом.

Комітет Верховної Ради з прав людини, деокупації та реінтеграції тимчасово окупованих територій, національних меншин та міжнаціональних відносин підтримав кандидатуру народного депутата Дмитра Лубінця на посаду Уповноваженого Верховної Ради з прав людини.

«Члени Комітету затвердили висновок щодо відповідності кандидатури Лубінця Дмитра Валерійовича на посаду Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, передбаченим Законом України  «Про Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини та про відсутність причин, що перешкоджають  зайняттю ним цієї посади», - йдеться в повідомленні комітету за підсумками засідання 27 червня.

Раніше голова ВР Руслан Стефанчук зазначив, що парламент може уже на найближчому пленарному засіданні розглянути питання щодо призначення омбудсмена.

Читайте також: Денисову та її дочку запідозрили в маніпуляціях даними про сексуальні злочини росіян - ЗМІ

Верховна Рада 31 травня проголосувала  за звільнення Людмили  Денісової з посади омбудсмана. Відставку Денісової посередництвом висловлення їй недовіри ініціювала фракція «Слуга народу», яка зібрала понад 100 голосів для ініціювання розгляду питання.  У фракції звинувачують Денісову у відсутності результатів роботи, некомпетентності та поданні фактів про злочини російських військ в Україні, які лише шкодять репутації, адже їх не вдалось довести.

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук 21 червня повідомив, що запропонував призначити народного депутата Дмитра Лубінця на посаду Уповноваженого з прав людини.

Дмитро Лубінець – юрист, народний депутат України VIII скликання (від "Блоку Петра Порошенка") та IX скликання. У 2019 році пройшов до Верховної Ради як безпартійний самовисуванець в окрузі №60 (Донецька область) і став членом депутатської групи "За майбутнє", яка згодом трансформувалась у партію.