UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комітет рекомендував депутатам визначитися із відставкою Степанова вже у сесійній залі

Голосування безпосередньо за відставку Степанова комітет провалив.

Комітет Верховної Ради з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував народним депутатам визначитися із відставкою голови МОЗ Максима Степанова шляхом голосування в залі. Таке рішення комітет ухвалив під час засідання 17 травня.

Рішення підтримали 13 членів комітету, один висловився проти, ще один - утримався.

Водночас голосування за відставку Степанова комітет провалив. Зокрема, звільнення міністра підтримали 7 членів комітету, ще 7 висловилися проти, один – утримався.

За відставку Степанова члени комітету голосували так:

Зазначимо, що відповідаючи на питання про результати розслідування НАБУ щодо корупції при закупівлі вакцини проти COVID-19 Sinovac, Степанова заявив, що за його даними, розслідування завершено і ніяких корупційних дій не виявлено.

Раніше глава парламенту Дмитро Разумков заявив про те, що відставку Степанова Верховна Рада може розглянути 18 травня.

Читайте також: Глава МОЗ назвав умову своєї відставки

Нагадаємо, 14 травня до Верховної Ради надійшло подання прем’єр-міністра Дениса Шмигаля про відставку очільника МОЗ Максима Степанова. За словами голови фракції “Слуга народу” Давида Арахамії, Степанова на посаді голови МОЗ може замінити головний санлікар України Віктор Ляшко

Своєю чергою Максим Степанов вважає, що політичні сили не вдоволені його "боротьбою за високі зарплати і соціальні гарантії медиків". Свою можливу відставку він назвав "підкилимними іграми", які влаштували "політичні сили з низьким рейтингом".