UA / RU
Підтримати ZN.ua

Комісія з помилування питання Тимошенко не розглядала

Повторно розглядати питання про помилування Тимошенко немає підстав, заявив член комісії при президентові Гриневецький. Наступне засідання відбудеться у листопаді.

Комісія з питань помилування при президентові України не розглядала на засіданні у четвер, 24 жовтня, клопотання місії Європарламенту (Пета Кокса та Олександра Кваснєвського) про помилування екс-прем'єра Юлії Тимошенко, повідомила перший заступник міністра юстиції України, член комісії Інна Ємельянова.

"Сьогодні не виносилося це питання. Я не знаю про це клопотання", - сказала вона журналістам.

У свою чергу, голова Державної пенітенціарної служби України Олександр Лісіцков також підтвердив, що ані клопотання Кокса-Кваснєвського, ані інші прохання про помилування екс-прем'єра на засіданні комісії не розглядалися.

Члени комісії відзначили, що наступне засідання відбудеться у листопаді, але точна дата проведення поки що невідома.

Раніше член комісії з помилування народний депутат (фракція Партії регіонів) Сергій Гриневецький заявив, що в четвер питання про "часткове помилування" екс-прем'єра Юлії Тимошенко виноситися не буде, оскільки щодо нього ще у квітні було прийнято рішення. "Ще 27 квітня 2013 року комісією з питань помилування було розглянуто звернення про помилування Тимошенко. Враховуючи ступінь тяжкості здійсненого злочину, а також те, що Тимошенко відбула незначну частину призначеного судом терміну покарання. Комісія не знайшла підстав для внесення пропозиції про застосування помилування. Тому повторно розглядати питання щодо помилування Тимошенко немає підстав", - сказав депутат.

Нагадаємо, що 4 жовтня Пет Кокс і Олександр Кваснєвський звернулися до президента України Віктора Януковича з клопотанням про помилування Юлії Тимошенко. Юлія Тимошенко у свою чергу заявила, що місія Європарламенту передала їй офіційну пропозицію про можливий виїзд до Німеччини для лікування. Екс-прем'єр-міністр України публічно прийняла цю пропозицію, враховуючи важливість для України підписання угоди з ЄС про асоціацію.

16 жовтня депутат Європарламенту від Польщі Марек Сівець повідомив, що українська влада запропонувала місії Європарламенту звільнити Юлію Тимошенко на наступних умовах: неучасть у президентських виборах, а також виплата штрафу у 200 млн доларів. Євродепутат стверджує, що цю інформацію озвучив представник Європарламенту Олександр Кваснєвський в усній частині доповіді про роботу місії у Брюсселі 15 жовтня. !zn

Читайте також:

Міністр юстиції визнав, що для помилування Тимошенко не потрібна жодна комісія

Мін'юст не побачив жодних підстав для помилування Тимошенко

Більшість українців упевнені, що Януковича змусили помилувати Луценка