UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коломойський вважає, що Порошенко надто довго терпів його

Колишній губернатор на місці Порошенка "звільнив би Коломойського" набагато раніше.

Колишній голова Дніпропетровської облдержадміністрації Ігор Коломойський заявив, що президент України Петро Порошенко повинен був зняти його з посади губернатора набагато раніше.

"Я вважаю, що пан Порошенко - дуже терпляча людина. Терплячий і компромісний... Тому що, якщо б я був на місці Порошенка, я б звільнив Коломойського через три місяці, а не через десять місяців, як я прийняв інавгурацію", - сказав Коломойський в ефірі телеканалу "1+1".

За його словами, сам йти у відставку він не хотів унаслідок бойових дій в країні.

При цьому екс-губернатор заявив, що в політиці брати участь не буде.

"Я не збираюся йти в політику і будувати якісь політичні проекти. Я, напевно, в очах суспільства назавжди залишуся олігархом, або великим бізнесменом, або "міроєдом". Я не бачу сенсу припиняти займатися тим, чим займався останні 25 або 30 років", - розповів Коломойський.

25 березня вночі президент Порошенко відправив у відставку Ігоря Коломойського. Пізніше обидва заявили про відсутність між ними конфлікту.

У той же час політичні експерти стверджують, що конфлікт між регіональним лідером і президентом виник через низку останніх рішень влади, в першу чергу - звільнення "людини" Коломойського з "Укртранснафти та позбавлення колишнього губернатора-олігарха контролю над "Укрнафтою".