UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишньому канцлеру Німеччини Шредеру у ФРН урізали субсидування на майже півмільйона євро

У Бундестазі вирішили, що державна підтримка другові Путіна ні до чого.

У ексканцлера ФРН Герхарда Шредера, який активно підтримує Путіна та Росію, відібрали державне фінансування на бюро у бундестазі та співробітників. Проте йому залишили пенсію та особисту охорону, повідомляє Spiegel.

Правляча коаліція подала запит до комітету бундестагу щодо бюджету та статтю видатків на ексканцлера скоротили. Відтепер Шредер не матиме свого бюро в бундестазі.

Минулого року витрати на співробітників Шредера та їх відрядження становили 419 тисяч євро, витрати на оренду приміщень та їх меблювання не враховувалися.

Читайте також: Шредер не вважає, що Росію можна ізолювати від західного світу надовго

Раніше прем'єр-міністр федеральної землі Північний Рейн - Вестфалія Хендрік Вюст, який є членом опозиційного Християнсько-демократичного союзу, зажадав від керівництва Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) розпочати процедуру виключення з її складу колишнього канцлера ФРН Герхарда Шредера.

Пізніше в Європейському парламенті заявили, що хочуть розширити список санкцій ЄС, у тому числі за рахунок включення до нього колишнього канцлера Німеччини Герхарда Шредера.