UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишнього постпреда в ООН Сергєєва допитають у справі Януковича

Юрій Сергєєв є свідком демонстрації Віталієм Чуркіним листа екс-президента України до президента РФ.

Державне обвинувачення ініціює додаткове судове засідання у справі екс-президента Віктора Януковича для проведення допиту колишнього постійного представника України в ООН Юрія Сергєєва, заявив прокурор Руслан Кравченко під час засідання суду.

За його словами, сторона звинувачення просить змінити порядок вивчення доказів у зв'язку з необхідністю допиту Сергєєва, який був свідком демонстрації листа Януковича до Володимира Путіна, передає "Українська правда".

Прокурор зазначив, що Сергєєв, який раніше обіймав посаду постійного представника ООН, став очевидцем того, як його російський колега Віталій Чуркін продемонстрував лист біглого президента України до президента Росії.

Кравченко додав, що з 15 серпня Сергєєв буде знаходитися в Україні всього кілька днів, а його допит є дуже важливим для справи.

Суддя Владислав Дев'ятко постановив призначити додаткове засідання на 15 серпня 14:00.

Крім того, суд вирішив перенести судове засідання у справі Януковича на 10 серпня 10:00 за клопотанням захисту.

Як повідомлялося, 29 червня Оболонський суд Києва дозволив заочне засудження екс-президента Віктора Януковича, обвинуваченого в державній зраді.

Перебуваючи в Росії, Янукович з 28 листопада 2016 року є підозрюваним у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисні дії, вчинені з метою зміни меж території та державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.