UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишня ОПЗЖ виключила зі свого складу депутата Завгороднього. Він єдиний з них підтримав заборону РПЦ

Загалом за законопроєкт проголосували понад 260 депутатів.

Народного депутата Юрія Завгороднього виключили з групи «Платформа за життя та мир» після голосування за законопроєкт про заборону в Україні Російської православної церкви. Про це повідомив народний депутат з фракції «Голос» Ярослав Юрчишин.

«Проросійська група Платформа за життя та мир (один з двох шматків ОПЖЗ) виключили зі складу Юрія Загороднього, який проголосував за заборону РПЦ», – йдеться у повідомленні.

Серед колишньої ОПЗЖ, яка нині називається Платформа за життя і мир, «проти» проголосували 17 з 22 народних обранців, зокрема Юрій Бойко, Сергій Льовочкін, Григорій Суркіс та інші. 

Читайте також: "Безбожники думають, що перемогли": Ломаченко відреагував на заборону УПЦ МП

Нагадаємо, 20 серпня ВР проголосувала в цілому за законопроєкт, який має заборонити діяльність так званої Української православної церкви Московського патріархату. Його підтримали 265 народних обранців

У самій УПЦ МП вже відреагували на ухвалення закону. Там вважають, нібито ситуація, яка склалася, нагадує історичні паралелі з комуністичним минулим

Про те, чому українські законодавці, заборонивши діяльність в Україні РПЦ, не розв’язали проблеми УПЦ МП, читайте у матеріалі Катерини Щоткіної «Духовна незалежність»: про заборону РПЦ та «іноагентів у рясах» на ZN.UA.