UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колишня бізнес-партнерка Єрмака Роза Тапанова задекларувала близько 9 млн грн зарплати в у наглядових радах «Ощадбанку» та «Укрнафти»

Нещодавно Роза Тапанова внесла суттєві зміни до своєї цьогорічної декларації.

Колишня партнерка голови офісу президента, членкиня наглядової ради «Ощадбанку» та «Укрнафти», а також очільниця державного заповідника «Бабин Яр» Роза Тапанова за 2024 рік задекларувала майже 9 млн грн зарплатні від перших двох держустанов.

Зокрема, 16 вересня Тапанова внесла чергові зміни в декларації, згідно з якими від «Укрнафти» вона отримала 419 525 грн зарплатні, а від «Ощадбанку» – 1 095 860 грн.

Загалом з початку 2024 року Тапанова задекларувала 8,777 млн грн. Серед цих коштів також вказано 592 896 грн страхової премії від «Ощадбанку».

Читайте також: НАБУ розслідує справу екс-глави "Київського метрополітену" Брагінського, у якого виявили незадеклароване майно

Коли президент Володимир Зеленський на всю країну заявив про 5–6 менеджерів, на яких він опирається в управлінні країною, президент був гранично щирим. Адже люди, які нині визначають політику та стратегію держави у стані війни, – це голова офісу президента Андрій Єрмак, ейчар Банкової Зоя Тапанова, а також старша радниця голови ОПУ Дар'я Зарівна, брати Віталій і Владислав Власюки. На цьому список людей, що впливають на прийняття рішень у країні, закінчується. Навіть якщо офіційно вони називаються міністрами. 

У статті «Гра в імітацію. Чому прізвища нових міністрів нічого не значать» редакторка відділу внутрішньої політики Інна Ведернікова розповіла, чому прізвища міністрів, призначених не так давно, нічого не означають.