UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коли російський терор програє в Україні – вся Європа переможе – Зеленський

Зеленський подякував партнерам за надану допомогу.

Президент України Володимир Зеленський повідомив про те, що безпекові гарантії для України підтримують 14 країн. Окрім Греції, приєдналися Бельгія, Чехія, Данія, Фінляндія, Ісландія, Ірландія, Латвія, Нідерланди, Норвегія, Португалія, Румунія, Іспанія та Швеція. Про це він розповів у вечірньому відеозверненні.

За його словами, кожна країна, яка зацікавлена у спокої та безпеці, може провити своє лідерство в тому чи іншому форматі безпекової співпраці.

"Мир не має альтернативи. Кожна країна, яка працює з нами в межах безпекових гарантій для України, у межах Формули миру, саме такий сигнал дає державі-агресору. Мир буде. Агресія програє", - зауважив він.

Читайте також: Допомога ВПО: чому переселенці не отримали виплати на початку місяця

Зеленський подякував Німеччині, Нідерландам, Азербайджану за ухвалені рішення про військову допомогу Україні.

"Кожне суттєве посилення нашої ППО – це тисячі врятованих життів людей і реальне наближення повноцінного повітряного щита для України. Кожне наше місто, кожне село мають бути захищені. Це стане основою загальноєвропейського повітряного щита. Коли російський терор програє в Україні – вся Європа переможе", - додав президент.

Як повідомлялося, за минулий тиждень  російські терористи застосували проти України 65 різних ракет, 178 ударних дронів, із них 87 «шахедів». За час повномасштабного вторгнення Повітряні сили знищили понад 3,5 тисячі повітряних цілей ворога – 350 літаків та гелікоптерів, 1 200 крилатих та 24 балістичні ракети, понад дві тисячі безпілотників і 13 "Кинджалів", що не мають аналогів.