UA / RU
Підтримати ZN.ua

Колесніченко зажадав забрати у свободівця Панькевича мандат за пропаганду нацизму

Регіонал Вадим Колесніченко звернувся в ГПУ за фактом перепоховання останків вояків дивізії СС "Галичина", яке було проведено у Львівській області.

Народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко звернувся до генерального прокурора Віктора Пшонки з вимогою позбавити мандата і притягнути до кримінальної відповідальності депутата від "Свободи" Олега Панькевича, а також інших організаторів та учасників перепоховання останків членів дивізії СС "Галичина" у Львівській області.

"Вимагаю від генерального прокурора притягти до кримінальної відповідальності організаторів та учасників заходу, на якому пропагувалися нацистські та неонацистські ідеї, використовувалася нацистська символіка та атрибутика; встановити та притягнути до відповідальності виробників нацистської символіки; звернутися до голови Верховної Ради України щодо порушення питання про позбавлення депутатської недоторканності народного депутата України Олега Панькевича та притягнення його до кримінальної відповідальності за ст. 300, 161 Кримінального кодексу України", - йдеться в заяві Колесніченка, оприлюдненому прес-службою ПР.

За інформацією регіонала, перепоховання останків 16 членів дивізії "Галичина" пройшов 28 липня в селі Гологори Золочівського району Львівської області.

Колесніченко зазначив, що учасники заходу були одягнені у форму солдатів СС "Галичина" з усіма атрибутами німецьких загарбників (свастика, шоломи, нацистські орли)".

"Крім того, робилися постріли в повітря, звучали нацистські гасла", - уточнив він.

"Жорстоко і цинічно, коли в країні, яка найбільше постраждала від нацизму, його ряджені прихильники і послідовники піднімають голову - знову надягають форму з черепами і свастиками, топчуть нашу землю, влаштовують танці на кістках", - заявив регіонал, який в Раді очолює міжфракційне депутатське об'єднання "Міжнародний антифашистський фронт".

Зазначимо, що сам Колесніченко в травні цього року з'явився на зустріч з пресою в Севастополі у формі офіцера Червоної Армії. При цьому він назвав свою дію кроком "на противагу тому, що есесівська форма стала атрибутом молодіжного руху на Західній Україні та в центральній частині нашої держави". !zn

Читайте також:

У пошуках "лігва неофашизму"

Колесніченко запропонував штрафувати учасників масових акцій, що ховають обличчя під масками

Націоналісти не знищили пам'ятну дошку Ковпаку в Яремчі, а лише подряпали

У Раді сталася бійка: регіонали обізвали Тягнибока "фашистом"