UA / RU
Підтримати ZN.ua

Коаліція має намір прискорити проходження законопроектів у Раді

У Раді вже кілька днів обговорюються більше 4 тисяч поправок до законопроекту про судову реформу. Коаліція хоче змінити процедуру.

Парламентська коаліція (фракції БПП і "Народний фронт") обговорює зміни до Регламенту з метою прискорити проходження законопроектів, повідомив перший заступник голови фракції "Блок Петра Порошенкf" Ігор Кононенко.

У коментарі журналістам він звинуватив опозицію в затягуванні процесу. "Маємо сплановане затягування розгляду і прийняття законів, а отже, затягування впровадження різних реформ", - вважає депутат.

"Зараз іде обговорення всередині коаліції , всередині нашої фракції, аби внести зміни до регламенту і якимось чином це питання врегулювати. Моя пропозиція тут наступна: коли ми маємо законопроект готовий до другого читання з таблицями, з поправками – проводити повне обговорення за повною процедурою, потім ставити питання на голосування в редакції комітету і тільки в разі, якщо редакція комітету не набере 226 голосів, далі вже йти за поправками", - заявив він.

Кононенко висловив надію на те, що обговорення судової реформи закінчиться вранці в четвер.

Раніше спікер парламенту Андрій Парубій заявив про те, що Рада може прийняти пенсійну реформу вже в четвер, 21 вересня, після чого приступити до законопроектів про реформу охорони здоров'я.

Зараз Рада розглядає 4383 поправки до законопроекту про судову реформу (проект N6232).