UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клюєв не виключає розвалу України на три частини

Клюєв вважає, що наростання конфлікту в Україні може призвести до розвалу країни. При цьому він назвав "великою трагедією і провокацією" розгін Євромайдану.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Андрій Клюєв вважає, що, за умови поглиблення політичної кризи, Україна може втратити цілісність. Про це він заявив в інтерв'ю німецьким ЗМІ, повідомляє прес-служба РНБО.

Те, що відбулося на площі у ніч на 30 листопада Андрій Клюєв назвав "великою трагедією і провокацією". "Те, що постраждали невинні люди, це горе. Це дуже погано. Я вважаю, те, що сталося, було чистої води провокацією", - сказав він.

Клюєв сказав, що такі проблеми можна вирішити тільки мирним шляхом. "Якщо продовжувати звинувачувати один одного, це шлях до розвалу країни навіть не на дві, а на три частини. І такі сценарії у нашій країні, на жаль, можливі", - сказав секретар РНБО.

Клюєв розповів, що він особисто за дорученням президента Януковича займався організацією круглого столу і вів переговори з опозицією.

"Фактично ми домовилися про те, що половину проблем можна було врегулювати у переговорному процесі. Я безпосередньо вів переговори з представниками опозиції про те, хто і в якому форматі братиме участь у його засіданні", - заявив він.

Нагадаємо, раніше ZN.UA з посиланням на джерело в ГПУ повідомило подробиці допиту голови КМДА Олександра Попова, начальника київської міліції Валерія Коряка та заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича з приводу розгону мітингувальників на Майдані Незалежності в ніч з 30 листопада. За даними джерела, на допиті Попов повідомив, що виконував розпорядження секретаря РНБО Андрія Клюєва. Коряк заявив, що куратором операції був Сівкович. Сівкович, у свою чергу, прізвище Клюєва під час допиту жодного разу не назвав.

Пізніше ЗМІ опублікували частину протоколів допитів. Документи свідчать про те, що Сівкович транслював вказівки секретаря РНБО.

У свою чергу, Клюєв заявив, що протоколи допитів Олександра Попова та Володимира Сівковича - фальшиві, однак після цього Попов підтвердив у Генпрокуратурі свої попередні свідчення. !zn

Читайте також:

Активісти Євромайдану принесли Клюєву "криваву ялинку"

Попов повідомив ГПУ, що виконував розпорядження Клюєва

Генпрокуратура допитає Клюєва у справі про розгін Євромайдану