UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клімкін стверджує, що формальної реакції Європи на затримання Саакашвілі не буде

Позиція Заходу - робіть свою справу, але робіть її в рамках правового поля, заявив міністр.

Захід вважає затримання лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі внутрішньою справою України, заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін журналістам у Києві.

"...Це українська справа: робіть свою справу, але робіть її в рамках правового поля. Все дуже просто. А якоїсь такої формальної реакції, незвичайної, ви не почуєте, оскільки вони (Європа, - ред.) розуміють, як це має робитися. І завжди, коли ми говоримо, що у нас європейське суспільство, європейська країна – це верховенство права. Робіть це у відповідності з правовими зразками. Все дуже просто", – сказав Клімкін, коментуючи ситуацію з Саакашвілі.

Увечері 8 грудня співробітники поліції затримали лідера "Руха нових сил", екс-президента Грузії і колишнього голову Одеської облдержадміністрації Міхеіла Саакашвілі та передали його до СБУ.

Перша спроба затримання Міхеіла Саакашвілі була здійснена 5 грудня, але прихильникам політика, які заблокували автобус з правоохоронцями, вдалося його звільнити.

Нагадаємо, що прокуратура оголосила Саакашвілі в розшук і закликала його добровільно прийти до слідчого. Саакашвілі підозрюється у злочинах, передбачених ч.1 ст.15, ч.2 ст.28, ч.2 ст.256 Кримінального кодексу України.

Детальніше про скандал із затриманням Саакашвілі та його конфлікт із президентом Петром Порошенком читайте у статті Сергія Рахманіна "Двоє на дірявому даху" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".