UA / RU
Підтримати ZN.ua

Клімкін спрогнозував наслідки для України призначення Помпео на посаду голови Держдепартаменту

Голова МЗС України розповів про результати зустрічі з в.о. держсекретаря США Салліваном у Торонто.

Позиція США щодо підтримки України після призначення Майка Помпео на посаду державного секретаря не зміниться, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін за підсумками зустрічі з в. о. голови Держдепартаменту Джоном Салліваном у Торонто в неділю, 22 квітня, передає "Укрінформ".

"Новий радник президента з питань нацбезпеки Джон Болтон і сам Майк Помпео... відомі дуже чіткою проукраїнською позицією. Тому я думаю, що ми отримаємо нові можливості у відносинах з США", - Сказав Клімкін.

Глава українського зовнішньополітичного відомства висловив впевненість, що кадрові зміни в Держдепартаменті не вплинуть на відносини між Україною і Сполученими Штатами.

"Україна завжди має загальну підтримку як республіканців, так і демократів, і позиція США за визначенням не зміниться. Як тільки пан Помпео буде затверджений - ми будемо говорити з ним про те, що слід робити далі. Це ми обговорювали з американською делегацією в Торонто", - пояснив міністр.

Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін, який бере участь у зустрічі голів МЗС "Великої сімки" в Торонто, заявив, що G7 розцінює російську агресію проти України як агресію проти всього вільного світу.

Очільники МЗС G7 висловили солідарну підтримку територіальної цілісності та державного суверенітету України.

Міністри також вказали на необхідність продовження реформ в Україні і збереження санкцій проти Росії та обговорили перспективи розміщення миротворців ООН у ОРДЛО.

У Торонто Клімкін провів двосторонні переговори з в. о. державного секретаря США Джоном Салліваном, а також міністрами закордонних справ Німеччини та Британії Хайко Маасом і Борисом Джонсоном.