UA / RU
Підтримати ZN.ua

Україна розраховує отримати на Варшавському саміті НАТО конкретний порядок денний до 2020 року

Україна і НАТО знаходяться в активному діалозі.

Україна і НАТО продовжують активний діалог на різних рівнях взаємодії для придбання стандартів безпеки Північноатлантичного альянсу. У найближчі місяці Київ розраховує отримати від НАТО чітке бачення того, що потрібно робити в найближчі кілька років.

За словами Клімкіна, Україна отримала офіційне запрошення на зустріч Україна-НАТО в рамках Варшавського саміту.

"Я сподіваюся, що це будуть не тільки політичні декларації, але і чітке бачення, що ми повинні зробити в найближчі роки, приблизно до 2020 року. Це буде основна логіка обговорень на саміті Україна-НАТО", - сказав він журналістам на Київському форумі безпеки, що в п'ятницю, 15 квітня.

"Зараз ми перебуваємо в активному діалозі Україна-НАТО. Наступного тижня також будуть розмови з НАТО (заступника міністра закордонних справ – ред.), Вадим Пристайко відправиться в Брюссель. Відповідно у травні або на початку червня мають пройти міністерські зустрічі", - сказав Клімкін.

Раніше заступник НАТО заявив, що керівництво Північноатлантичного Альянсу може серйозно розглянути питання прийняття у свої лави України в разі проведення нею всього комплексу відповідних військових і відомчих реформ. У той же час в альянсі підкреслюють, що зараз Україна дуже далека від членства в організації і не робить якихось серйозних кроків для вступу в НАТО.